Étterem keresése
Válogass Magyarország legjobb éttermei között és élvezd az élményeket!
Név:
Település:
Konyha:
Árkategória:
Michelin minősítes:

Fáma: magyar-ázsiai fúziós fine dining konyha Budán

Április 27-én megnyílt Huszár Krisztián irányítása alatt az idei év egyik legjobban várt fine dining étterme az Attila úton az Alagút közelében

A Fáma kínálatából

A világ igen különböző ízeiLezserre, de elegánsra tervezett és kialakított kis étterem a Fáma, ahol a szűk étlapon minden valószínűség szerint gyakran változó kompozíciókban fantáziadúsan párosított nyersanyagok lesznek a dominánsak.

Érdekes, felfedezésre hívogató a klasszikus hazai húsnemű (libamáj, marha, szárnyas), keleti fűszerek és alapanyagok találkozása, amit impozáns, terjedelmében és sokszínűségében a legválogatósabbak igényeit is kielégíteni törekvő borlappal párosul.

A Fáma kínálatából
A Fáma kínálatából

Mennyiség a minőségreKulcskérdés, az üzleti koncepció elemi része, hogy egy étterem akar-e, tud-e energiát és munkát fektetni a menüs működésbe. Huszák Krisztiánnak ebben nagy tapasztalata és nagy gyakorlata van korábbi helyeiről. Egyes vélemények és kritikák a múltban arról szóltak, hogy talán erősebbek is a menük nála, mint a normál a la carte étlap kínálata és megvalósítása. A Fáma ebédmenü ajánlata bőséges, szintén színes, kipróbálása, visszatérésre, próbálgatásra csábít. Értelemszerűen az alapanyag az általános étlappal egyező kínálatot ad, de a játékosság egy fokkal jobban érvényesül benne.

A lokációKérdés, hogy Budán, a vár mögött mennyire tud érvényesülni mindaz, ami a belváros irodáinak, forgalmas, zsúfolt közegének sikerességére épít. A közelben lévő Déryné modellje egy kicsit más, illetve ott már komoly brand és törzsközönség alakult ki. Ugyanakkor a közelben nem nagyon van olyan trendi, bisztrós, de mégis a legmagasabb minőséget képviselő hely, ami nem elsősorban a turistákra épít, hanem a legjobbat megfizetni tudó és akaró budapestiekre, akik akár autóba is ülnek egy pár finom fúziós falatért.

Nagy kaland a Fáma nyitása, mindenképpen tervezünk benézni, kipróbálni, kóstolni ételt és italt, ugyanakkor reménykedünk, hogy az Alagút 2017 szeptemberétől kezdődő felújítása nem vágja el az érdeklődőktől ezt az új helyet, ami megveti a lábát a főváros gasztropalettáján.

Fényképek: az étterem weboldala és facebook oldala.


Részletekért látogasson el az étterem honlapjára, erre a linkre kattintva


comments powered by Disqus